TSE HİZMET YETERLİLİK BELGESİ

Hizmet Yeterlilik Belgelendirmesi Nedir?

TSE-HYB tüketiciye hizmet sunan iş yerlerinin ve sunulan hizmetin, ilgili Türk Standardı veya kriterine uygun olduğunu gösteren belgelendirme modelidir.


Kuruluşlar, yurtiçinde ve yurtdışında sahip oldukları Bayii ve Yetkili Servislerinin satış ve satış sonrası faaliyetlerinin hizmet kalitesini, TSE tarafından verilen Hizmet Yeri Belgesi ile garanti altına almaktadır. Hizmet Yeri Belgelendirmesi yapılan 800’ü aşkın aktif standardı kriter mevcuttur.

Uygunluğun tespit edilmesi durumunda kuruluşlara verilen belge ise Hizmet Yeterlilik Belgesidir.

Bu belgeyi almaya hak kazanan kuruluşlar aşağıdaki markayı kullanabilir;

HYB´nin Müşterimize Sağladığı Yararlar Neler?

  1. Bazı sektörlerde hizmet veren kuruluşlar için ihale şartlarından birisi yerine getirilmiş olur.
  2. İşyerlerinde bulunan tüm teçhizat sigorta kapsamına alınır,
  3. Müşterinin servis hizmeti için bıraktığı tüm cihazlar sigorta kapsamındadır,
  4. Belgede yazılı hizmet için belgeli kuruluşun alt yapısının tam olduğunu garanti eder,
  5. Hizmetin belirli bir süre içerisinde ve belirli kurallara uygun olarak verilmesini sağlar,
  6. Verilen hizmet geriye dönük olarak izlenebilir,
  7. Verilen hizmetin kalitesi artar,
  8. Hizmet alan müşterinin haklarının korunmasını sağlar,
  9. Müşteri fiyat yönünden korunur,
  10. Müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar,
  11. Hizmet veren kuruluşun müşteri sayısının artmasını sağlar,
  12. Ürün ile ilgili satış sonrası hizmetlerin güvenle yürütülmesini sağlar,

Hizmet Yeterlilik Belgesini Kimler Alabilir?

•    “6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNUNA GÖRE GARANTİ KAPSAMINA GİREN ÜRÜNLERİ İMAL VE İTHAL EDEN KURULUŞLAR “

Beyaz eşya servisleri, otomobil servisleri, bilgisayar, elektronik eşya servisleri vb.

•    İHALE İLE KAMU HİZMETLERİNİ YAPAN VE YAPMAYA TALİP OLAN KURULUŞLAR;

Yemek , temizlik, güvenlik, peyzaj, çamaşır yıkama, ilaçlama vb. hizmeti veren kuruluşlar

•    GÜVENLİK RİSKİ TAŞIMASI NEDENİYLE YASAL ZORUNLULUĞU OLAN KURULUŞLAR   

LPG-CNG ikmal ve dönüşüm istasyonları vb.

•    SEKTÖRÜNDE KENDİ HİZMET KALİTESİNİ MÜŞTERİLERİNE KARŞI GARANTİ VE İSPAT ETMEK İSTEYEN KURULUŞLAR

 Fırın, Lokanta, fotoğraf stüdyoları vb.

Hizmet Yeterlilik Belgesini Nasıl Alabilirim?

Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri "Başvuru Formu" ile veya  "online işlemler" bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.

Hizmet Yeterlilik Belgesi almak isteyenler bulundukları ilin TSE temsilciliklerine ve/vaya bölge müdürlüklerine müracaatlarını gerçekleştireceklerdir.

Bulundukları il dışında başka bir TSE temsilciliğine ve/veya bölge müdürlüğüne müracaat edilmek istenildiğinde, ÜBM Başkanı veya Hizmet Belgelendirme Grup Başkanının yazılı izni ile müracaatları kabul olunur.

Hizmet Belgelendirme Başvuru Formları

Başvuru Formu'nu

Aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz. Başvuru formu dilekçe özelliği de taşıdığından belgeli kuruluşlar dilekçe yerine kullanabilirler. Ayrıca www.tse.org.tr internet sayfamızdan "online Başvuru" bölümünden müracaatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yetkili Servisi Sözleşmesi

İmalatçı/ithalatçı firmaların imal ettiği veya ithal ettiği ürünlerin satış sonrası hizmetlerini yerine getirebilmeleri için hazırlanan sözleşme örneğidir. Sözleşmede yazılı olan maddeler, sözleşmenin zorunlu maddeleri olup, taraflar bu maddelerin dışında aralarında yaptıkları anlaşma maddelerini de sözleşmeye dâhil edebilirler. Yetkili Servis Sözleşmesi noter huzurunda yapılabildiği gibi tarafların karşılıklı kaşelenerek imza altına alınması şartı ile de yapılabilmektedir. Noter huzurunda yapılmayan sözleşmelerde tarafların imza sirkülerinin veya imza beyannamelerinin (şahıs firmalarında) aslı görülerek okunaklı olacak şekilde fotokopileri kabul edilecektir.

Taahhütname

İthalatçı olan kuruluşlar ithal ettikleri ürünlerin markasını Hizmet Yeterlilik Belgelerine ilave etmek zorunda olup her marka için "Taahhütname" vermelidirler. Hizmet Yeterlilik Belgesi olan ithalatçı firmalar daha sonra Belgelerine marka ilave etmek istediğinde ise her bir marka için bir taahhütname vermek zorundadırlar.

Marka Kullanım Talimatı ve Kuralları

Hatalı Belge ve/veya Marka Kullanılması Durumunda Uygulanan Usul ve İşlemler aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;

TSE Marka/Markalarının Hatalı Kullanılması

TSE Marka/Markalarını sözleşme akdetmeksizin kullanan ya da Sözleşmesi herhangi bir nedenle sona erdiği halde, TSE Marka/Markalarını ve/veya belgelerini kullananlar ile Enstitümüz tarafından belgelendirildiği halde "Hizmet Yeterlilik Belgesi ve/veya Markası Kullanma Talimatı" nda belirtilen kurallara aykırı biçimde TSE Marka/Markalarını kullananlar aleyhine; ürünle veya hizmetle ilgili bir (1) yıllık emsal belge kullanma tavan ücreti tutarının iki (2) katından az olmamak üzere maddi tazminat, kamuoyunu yanıltmak ve haksız rekabete sebep olmak yoluyla TSE'yi kamu ve tüketici nezdinde güven kaybına uğratmaktan dolayı talep edilen maddi tazminatın beş (5) katından az olmamak üzere de, ek (manevi) tazminat talebi ile hukuki işlemler başlatılır.

“EZEL KALİTE olarak bütün süreçlerde sizlere hizmet sağlamaktayız. Detaylı bilgiye sahip olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.”

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım