IFS Belgesi

IFS Belgesi Nedir?

IFS Belgesi standardı, GFSI (Global Food Safety Initiative – Global Gıda Güvenliği Girişimi) tarafından tanınan ve kabul görmüş ve gıda üreticilerinin denetlenmesi için oluşturulmuş bir standarttır. En önemli odak noktası, üretilen ürünün ve üretim prosesinin kalitesi ve gıda güvenliği ile yasallığının sağlanmasıdır.


IFS Belgesi Uluslararası Gıda Standardı, üretim prosesi ya da ilk ambalajlama aşamasında ürüne gıda güvenliği tehlikesi oluşturma durumunu tespit etmek ve tehlike gerçekleşmeden önlemek için uygulanır. Standart tüm gıda üreticileri için önem arzeder, özelikle de özel markalı ürün üretimi durumu söz konusu ise müşteri koşullarının sağlanması açısından önemlidir.

Son senelerde gıda perakendecileri, sahip oldukları markalara ait ürünleri satış noktalarında tüketiciye sunmalarıyla beraber, bu ürünler üstünde çok büyük bir sorumluluk sahibi olmaya başladılar. İşte bu noktada, kendi marka adını ve kuruluş itibarını korumak için, üreticilerin ürün güvenliği, kalitesi ve yasallığı konusunda kanıt sunmalarını talep etmeleri önem kazandı. IFS Belgesi Uluslararası Gıda Standardı, tüketicilerin gittikçe artan taleplerini karşılayabilmek ve özel markaların istenen hususlarda üretilmesi ve tüketicilere sunulması için, tek tip kalite ve gıda güvenliği standardının geliştirilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur.

IFS Belgesi Standardı İçeriği Nedir?

IFS Belgesi, gıda üreticilerinin ürün ve proseslerinin kalite ve gıda güvenliğini denetlenmesi için yayınlanmış bir standardıdır.

Güncel IFS Belgesi standardı IFS Belgesi versiyon 7 standardıdır. IFS Belgesi Standartları kalite, güvenlik ve operasyonel kriterleri güvence altına alır ve üreticilerin yasal gerekliliklere uygunluğunu ortaya koyar. Bu standartlar şu dönem lider perakendeciler, üreticiler ve gıda piyasasında yer alan firmalarca gereklilik olarak belirtilmektedir. Standardın çerçevesi, gıda maddesi üreten, işleyen ve paketleyen endüstrilerde gıda güvenliği, bütünlüğü, yasallığı ve kalitesinin nasıl yönetilmesi gerektiğini oluşturur ve bu konu da küresel tanınırlık sağlar.

IFS Belgesi Temel Amaçları Nelerdir?

•    Tek ortak bir değerlendirme
•    Akredite kurumların ve denetçilerin denetimleri
•    Tedarik zincirinde şeffaflık
•    Tedarikçide masrafların azaltılması

“EZEL KALİTE olarak bütün süreçlerde sizlere hizmet sağlamaktayız. Detaylı bilgiye sahip olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.”

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım